İşgalcilerin ABD tarafından desteklenen modern askeri teknolojilerine ve silahlarına karşı kendilerinin geliştirdikleri Kassam füzeleriyle mücadele eden İzzettin Kassam Birlikleri mücahitleri ve silahları.
İşgal devleti "Kassam füzeleri" gerçeğinin çok fazla gündeme taşınmasını istemiyordu. Bu yüzden, Yahudi yerleşim merkezlerine bu füzelerin atılmasıyla ilgili haberleri sürekli gündemden uzak tutmaya çalışıyordu. Medyaya bir haber sızdığı zaman da: "Evet, atıldı ama boş bir araziye düştü", "Herhangi bir can ve mal kaybı olmadı", "Evlerin arasında boş bir alana düştü" tarzında açıklamalar yapıyordu.

Gizlenemeyen Gerçek

7 Ekim 2004 Perşembe, Vakit gazetesi

Bir önceki yazımızda işgalci Siyonist devletin emniyet teşkilatının orduyu tenkit eden bir açıklamasından söz etmiştik. Böyle bir açıklama yapılması, bugün Gazze'de yürütülen geniş çaplı saldırıya gerekçe oluşturma amacıyla oynanan bir oyun mu yoksa gerçekten işgal devletinin kurumları arasındaki problemin dışa yansıması mıydı, henüz tam anlayabilmiş değiliz. Ama sebep bunlardan hangisi olursa olsun sonuç işgal devletinin aleyhine olmuştur. İşgal devletinin, kendi aleyhine bir sonucu kabullenmesinin sebebi ise artık önemli bir gerçeğin gizlenemeyecek konuma gelmiş olmasıydı.

İşgal devleti "Kassam füzeleri" gerçeğinin çok fazla gündeme taşınmasını istemiyordu. Bu yüzden, Yahudi yerleşim merkezlerine bu füzelerin atılmasıyla ilgili haberleri sürekli gündemden uzak tutmaya çalışıyordu. Medyaya bir haber sızdığı zaman da: "Evet, atıldı ama boş bir araziye düştü", "Herhangi bir can ve mal kaybı olmadı", "Evlerin arasında boş bir alana düştü" tarzında açıklamalar yapıyordu. Yayınladığı haberlerle ve yaptığı açıklamalarla Kassam füzelerinin, Filistinli çocukların "savaşçılık" oyunlarında geliştirdikleri füzeler, roketler gibi bir şeyler olduğu, bu tür çocuk oyuncaklarının İsrail'i korkutamayacağı intibaı vermeye çalışıyordu. Dünya kamuoyu da hadiseleri genellikle İsrail ve ABD güdümündeki medyanın penceresinden izlediği için, Filistinlilerin hâlâ tanklara karşı taşlarla mücadele ettiklerini sanıyordu. İslâmi camiada da ne yazık ki olayların ayrıntısına muttali olmayanların çokluğu sebebiyle birçok yerde: "Filistinliler niye hâlâ taşlarla direnmeye devam ediyorlar?" türünden sorulara muhatap oldum.

İşgalci Siyonist devlet, güdümündeki medya organları vasıtasıyla Kassam füzeleri gerçeğini kamuoyunun dikkatlerinden uzak tutmaya ve onları, taş atan çocukların ağabeylerinin kendilerini tatmin amacıyla geliştirdikleri "savaş oyuncakları" gibi lanse etmeye çalışırken, Gazze'de ve oraya yakın bölgelerde bulunan Yahudi yerleşim merkezlerinin hepsinde binaların altına özel sığınıklar yaptırmıştı. Buraların önemli noktalarında sürekli ambulanslar bulunduruyordu. Filistinlilerden zorla gasp edilen araziler üzerine kurulu bu yerleşim merkezlerine yerleştirilmiş gasıp göçmenler ne zaman uzaklardan bir uğultu sesi geldiğini duysalar hemen koşarak binaların altındaki sığınaklara giriyor belki bir saat oradan çıkmıyorlardı. Bazen işgalci devletin savaş helikopterlerinden Filistinlilerin üzerine fırlatılan roketlerin yaydığı ses yüzünden de bunu yaşayabiliyorlardı.

Atılan Kassam füzeleri de iddia edildiği gibi boş arazilere veya binaların arasına değil çoğu zaman tam binaların tepesine veya gasıp yerleşimcilerin kullandığı caddelere düşüyordu. Çünkü o füzeleri geliştiren mühendisler, menzillerini, koordinatlarını da gayet iyi hesaplamayı beceriyorlardı. Bundan dolayıdır ki ne zaman bir yerleşim merkezine bir Kassam füzesi atılsa muhakkak ambulans seslerinin duyulduğu çevredeki insanlar tarafından ifade ediliyordu.

Bu yüzden söz konusu yerleşim merkezlerine, bin bir teşvikle getirilip yerleştirilen göçmenler açısından oralar adeta zindana dönmüştü ve bizzat kendi ifadeleriyle, kendilerini orada rehine gibi hissediyorlardı.

Devamı için tıklayınız

/a>