Ahmed Yasin, işgalciler tarafından mahkemeye çıkarılıyor

Ahmed Yasin Hastaneye Kaldırıldı

21 Ocak 1996

Filistin İslâmi Direniş Hareketi'nin manevi lideri Şeyh Ahmed Yasin'in sağlık durumunun kötüleşmesi dolayısıyla hastaneye kaldırıldığı bildirildi. 18 Mayıs 1989 tarihinden buyana İsrail zindanlarında tutuklu bulundurulan Şeyh Ahmed Yasin son aylarda sağlık durumunun kötüye gitmesi dolayısıyla Telmund cezaevine nakledilmişti. Ancak avukatı bu nakil işleminin herhangi bir şeyi değiştirmediğini ve Şeyh Yasin'in nakledildiği hapishanenin şartlarının daha önce tutulduğu hapishanenin şartlarından daha iyi olmadığını açıklamıştı.

Ahmed Yasin'in avukatı Abdulmâlik Dehâmişe, son gelişmelerle ilgili olarak yaptığı açıklamada siyonist yönetimin Şeyh Yasin'i gözetim altında tutulduğu Telmund hapishanesinden, tedavi için Remle hapishanesinin revirine naklettiğini bildirdi. Avukat Dehâmişe, Şeyh Ahmed Yasin'in tedavi için revire naklinin bir hafta önce gerçekleştiğini ve şu anda orada yoğun bakım altında tutulduğunu ifade etti. Dehâmişe, Ahmed Yasin'le görüşmesinde, onun revirdeki doktorun kendisine karşı düşmanca muamele etmesinden şikâyetçi olduğunu dile getirerek, bundan dolayı onunla ilgilenmek üzere Filistinli bir doktoru görevlendirme talebinde bulunduğunu ancak talebinin İsrail yönetimince kabul edilmediğini söyledi.

Öte yandan HAMAS, Ahmed Yasin'in rahatsızlığının artması ve hastaneye kaldırılması dolayısıyla yaptığı açıklamada, Şeyh Yasin'in sağlığına kavuşturulması konusunda bütün yükümlülüğün siyonist rejimin üzerinde olduğunu dile getirdi. HAMAS, Ahmed Yasin'in tedavi edilmesi için gereken her şeyin yapılmasını ve üzerindeki mahkumiyetin kaldırılarak serbest bırakılmasını istedi.

Bütün vücudunun felçli olması dolayısıyla başının dışında hiç bir organını iradi bir şekilde hareket ettiremeyen 59 yaşındaki Ahmed Yasin, intifadanın başlamasından bir süre sonra siyonist işgalciler tarafından tutuklanıp müebbet artı 15 yıl hapis cezasına çarptırılmıştı. Siyonist rejimin mahkemesi bu hükmüne gerekçe olarak Ahmed Yasin'in HAMAS'ı kurmasını ve halkı işgal yönetimine karşı tahrik etmesini göstermişti.