İşgalciler Mescidi Aksa'yı Kirletiyor

6 Nisan 1999 Salı

Siyonist işgal devletinin güvenlik güçleri, kendilerini "Heykel Dağı Koruyucuları" olarak adlandıran aşırı siyonist bir yahudi cemaatine mensup 19 kişinin, polis korumasında Mescidi Aksa haremine girmelerine, içinde dolaşmalarına ve bazı dini ibadetler yapmalarına izin verdi.

Konuyla ilgili haberlerde bildirildiğine göre, aşırı ırkçı görüşleriyle bilinen "Vahiy Ayakta" hareketinin lideri Gorshon Salmon ile Heykel Dağı Koruyucuları cemaatine mensup bazı kişiler iki gün önce bir açıklama yaparak, yahudilerin Fesah (Hamursuz) bayramı münasebetiyle Mescidi Aksa'ya girmek ve burada bazı Tevrat törenleri düzenlemek istediklerini ifade ettiler. Bunun üzerine siyonist işgal rejimi bazı polislerini görevlendirerek, adı geçen yahudi ekollerinden 19 kişinin görevli polislerin korumasında Mescidi Aksa'ya girmelerini ve içinde dolaşarak kendilerince birtakım ibadetler yapmalarını sağladı.

Adı geçen aşırı siyonist ve ırkçı akım daha önce de 8 Ekim 1990 tarihinde Mescidi Aksa'ya girmek için girişimde bulunmuş ve Müslümanların engel olmaları üzerine olaylar çıkarmışlardı. Bu olaylar üzerine siyonist işgal devletinin güvenlik güçleri de Müslümanlara saldırarak büyük bir katliam gerçekleştirmişlerdi. Bu katliamda 34 Filistinli Müslüman şehid edilmiş, yüzlercesi de yaralanmıştı.

Siyonist işgal rejimi, el-Halil'deki Hz. İbrahim Camisi'ni ablukaya alabilmek için de aynı metodu izlemişti. Başlangıçta yahudilerin namaz saatleri dışında cami içine girerek, kendi ibadetlerini yapmalarına imkan sağladı. Ardından namaz vakitlerinde de girmelerine imkan verdi. Sonra yahudilere ait, Tevrat kutusu, sandalye, boynuz vs. gibi dinsel araçların cami içine sokulmasını sağladı. Sonra camiyi ikiye bölerek yarısını Müslümanlara, yarısını da yahudilere tahsis etti. Barush Goldstien adlı yahudi teröristin gerçekleştirdiği katliamdan sonra da yahudilere tahsis edilen kısmı üçte ikiye çıkardı. Şimdi de, bu camiye 30 yaşından küçük Müslümanların girmelerine izin verilmediği gibi, Müslümanların giriş kapılarına elektronik cihazlar yerleştirildiğinden her namaza gelişlerinde bu cihazlarla kontrolden geçiriliyorlar.

İşgalci soyinstlerin aynı politikayı kutsal Mescidi Aksa'yı ablukaya alabilmek ve uzun süreden beridir gündemde tuttukları "Siyon mabedi"ni inşa etme emellerini gerçekleştirebilmek için de izlemeye çalışıyorlar. İşgalci siyonistler bu emellerini gerçekleştirebilmek için daha önce de değişik zamanlarda kutsal Mescidi Aksa'ya yönelik saldırılar düzenlediler, birkaç kez de yakma teşebbüsünde bulundular.

body>