Kudüs Müftüsü İkrime Sabri:

"Filistinliler Yurtlarına Dönecek"

2 Nisan 2000

Şeyh İkrime Sabri hutbesinde Filistinli mültecilere de bir çağrı yaparak yurtlarına dönme konusunda ısrarlı olmalarını istedi ve yurduna dönmenin meşru bir hak olduğunu, aradan ne kadar zaman geçse de bu hakkın düşmeyeceğini hatırlattı.

Kudüs'teki Mescidi Aksa'da son Cuma hutbesini Kudüs Müftüsü Şeyh İkrime Sabri okudu. İkrime Sabri hutbesinde yurtlarından çıkarılmış Filistinlilerin er ya da geç mutlaka yeniden yurtlarına döneceklerini ifade etti. Şeyh Sabri hutbesinde: "Zulüm devam edemeyecektir. Allah mazlumların dualarını kabul eder. İnsanların yurtlarına tecavüz edilmesi ve gasp edilmesi de bir zulümdür. Gasp edilen bu topraklar da yurtlarına dönmek için bekleyen Filistinli asıl sahiplerine er ya da geç dönecektir" dedi.

Aynı zamanda Yüksek İslam Konseyi'nin başkanı olan Kudüs Müftüsü İkrime Sabri hutbesinde "30 Mart" gününün Filistin'de Toprak günü olarak kutlanması sebebiyle bu konuya da değinerek işgalcilerin Filistinlilere karşı yürüttükleri savaşın bir toprak savaşı olduğunu dile getirerek: "İsrail'in bize karşı ilan etmiş olduğu savaş bir toprak savaşıdır. Çünkü toprak olmadan devletlerini kuramıyor ve saltanat süremiyorlardı" dedi. Müftü, Filistinlilerin yurtlarına sahip çıkmakta kararlı olduklarını da dile getirerek yurt sevgisi konusunda Resulullah (s.a.s.)'tan şu rivayeti nakletti: "Yüce Peygamber Hz. Muhammed (s.a.s.) Medine'ye hicret etmek üzere Mekke'yi terk ettiğinde şöyle buyurmuştu: "Sen ne güzel bir beldesin! Şüphesiz sen Allah'ın topraklarının en kıymetlisi ve en sevimlisisin. Eğer ki senden çıkarılmasaydım, kendim çıkmazdım."

Şeyh İkrime Sabri hutbesinde Filistinli mültecilere de bir çağrı yaparak yurtlarına dönme konusunda ısrarlı olmalarını istedi ve yurduna dönmenin meşru bir hak olduğunu, aradan ne kadar zaman geçse de bu hakkın düşmeyeceğini hatırlattı. Müftü İkrime Sabri, hutbesinde Resulullah (s.a.s.)'ın hicreti üzerinde de ağırlıklı bir şekilde durarak bu olayın Resulullah (s.a.s.)'ın siretinde önemli bir yeri olduğuna, bu olayın İslami davette pek çok önemli olayın başlangıç noktasını oluşturduğuna işaret etti.

Mescidi Aksa ise her Cuma olduğu gibi 31 Mart 2000 tarihine denk gelen son Cuma gününde de yine mahşeri bir kalabalığa sahne oldu. İşgalci siyonist rejimin bütün engellemelerine rağmen Filistin topraklarının her tarafından insanlar Cuma namazlarını kılmak için bu kutsal mabede akın ediyorlar. Kudüs'te Cuma günleri erkekler Mescidi Aksa'da ve avlusunda Cuma namazlarını kılarken hanımlar da Kubbetu's-Sahra olarak da bilinen ve Mescidi Aksa'nın avlu kısmının arkasında yer alan camide Cuma namazı kılıyorlar. Her iki mabed de her Cuma günü namaza koşan kalabalıklarla dolup taşıyor.

>