İsrail Askerinin Şüpheli Ölümü

16 Ocak 2000

İsrail medyası bu günlerde yoğun olarak şüpheli bir ölümle hayata son veren Şay Meşolam adlı bir İsrail askerinden söz ediyor. Basın yayın organlarının verdiği bilgilere göre bundan yaklaşık bir hafta önce, İsrail sınır güvenlik güçlerinde görev yapan bir asker sınır güvenlik kampındaki odasında ölü olarak bulundu.

Olayı en önce Kol Hair adlı haftalık bir gazete 14 Ocak 2000 tarihinde çıkan en son sayısında gündeme getirdi. Gazete askerin cesedi üzerinde yapılan otopsi sonucu hangi sebepten öldüğüne dair bir neticeye varılamadığını dile getirdi. Askerin ailesi ise çocuklarının herhangi bir sağlık sorununun olmadığını, intihar etmesine sebep olacak herhangi bir sıkıntısının da bulunmadığını dile getirdi. Ailesinin bu açıklamaları ise şüphenin onunla birlikte görev yapan arkadaşlarının veya üstlerinin üzerinde yoğunlaşmasına sebep oluyor.

İsrail Sınır Güvenlik Güçleri adına yapılan açıklamada ceset üzerinde şu ana kadar yapılan otopsiden herhangi bir sonuç alınamadığı ancak kesin raporun on gün sonra ortaya çıkacağı söylendi.

ody>